Виноград

Про виноград від А до Я
цікавий сайт про виноград, сорти винограду способі його розмноження й корисних властивостях винограду.

  


Церковный календарь на 2013 год скачать
кожаные диваны дешево, massiva dereva.

вино з винограду виноград виноградарство виноградні кущі виноградна лоза виноградний виноградний сік виноградник вирощування винограду для винограду кущі винограду лікування виноградом обрізка винограду обрізка лоз під час обрізання винограду посадка винограду при вирощуванні винограду саджанці винограду сорти винограду столові сорти винограду столовий сорт винограду укриття кущів на зиму форма винограду хвороби винограду ягоди винограду

Виноград

Виноград-не град: не б'є, не валить, а на ноги ставить  Чи багато хто ягоди піднеслися до того, щоб їм присвятили особливу науку? Тільки одна - виноград.

У великому ботанічному сімействі Виноградових об'єднано 11 пологів і близько 600 видів. Найбільший інтерес для нас представляє рід vitis, що нараховує 70 видів, які за місцем проростання і ряду характерних ознак зведені в три групи: європейсько-азіатську, східно-азіатську і північноамериканську. У світі створено вже понад 20 тисяч культурних сортів і гібридів винограду.  Виноград - дитя сонця і розуму.

Виноград виноградний

Виноградна гроно - справжній стимулятор нашого здоров'я і доброго настрою. У їдальнях сортах міститься від 12 до 30% дуже корисного виноградного цукру (глюкози і фруктози), який гармонійно поєднується з мінеральними солями (1,5-2%) і кислотами, які містять такі необхідні для нашого організму елементи, як калій, магній, кальцій , залізо, алюміній, фосфор, сірка, цинк, йод, мідь, а також вітаміни (А, В, В1, В2, Р і С) і фітонциди. Але корисні аж ніяк не тільки свіжі ягоди.

Не менш цінні й продукти переробки винограду - консервовані безалкогольні соки та концентрати, компоти, кондитерські та кулінарні вироби. З згущеного виноградного сусла, наприклад, виготовляють таблетки, які вживають з мінеральною водою в лікувальних цілях (боржомние коржі). З виноградного сусла і пшеничного борошна, а також горіхів, мигдалю або родзинок роблять чучхелу. Найкращі компоти виходять із сортів з м'ясистою м'якоттю з невеликою кількістю насіння або кишмишних сортів.

З чудовими смаковими якостями виходить варення, особливо з сортів з мускатним смаком і щільною м'якоттю. З крупноягодних сортів з м'ясистою м'якоттю готують маринади, заливаючи грона розчином оцту з різними спеціями.

  


виноградний, виноград

© Copyright vinogradnik.ks.ua