Про виноград від А до Я

  

меню


Гостиница Парк-Отель Маликон Таганонга это уютные комнаты, отдых таганрога приятный
Компания ООО Лист предлагает анод цинковый купить во владикавказе

вино з винограду виноград виноградарство виноградні кущі виноградна лоза виноградний виноградний сік виноградник вирощування винограду для винограду кущі винограду лікування виноградом обрізка винограду обрізка лоз під час обрізання винограду посадка винограду при вирощуванні винограду саджанці винограду сорти винограду столові сорти винограду столовий сорт винограду укриття кущів на зиму форма винограду хвороби винограду ягоди винограду

Фортеця вина

Домашнє вино - якість виноматеріалу і його обробка. Слід врахувати, що фортеця вина залежить від доданого в нього кількості цукру. Так, додавання близько 20 г цукру на 1 літр підвищує міцність вина на 1 градус.

Фортеця вина
Тому, для того, щоб отримати домашнє вино міцністю 11 градусів слід додавати 220 г цукру на один літр.

Але так як в самих плодах і ягодах міститься певна кількість цукру, то додавати його треба менше.  Домашнє вино має також містити кислоту (приблизно 6-7 г на 1 літр). Регулювати кількість кислоти можна додаванням води в сік до бродіння.  У розрахунках враховують, що наприклад, в 1 л соку яблук, ожини та чорниці міститься 8 г кислоти, сливи - 10, суниці - 12, малини - 14, агрусу - 16, вишні - 18, шипшини - 19, порічки і садової горобини - 23, журавлини - 24, чорної смородини - 26, обліпихи - 28, терну - 35 грамів кислоти.

Про те, як з урахуванням наведених даних приготувати домашнє вино розказано на сторінках з рецептами плодово-ягідних вин.  Для того, щоб успішно приготувати вино в домашніх умовах потрібні свіжоприготовані або пастеризовані, але не розбавлені водою і не підцукровані соки. З одного кілограма ягід можна отримати 0,65-0,75 л соку. Плоди і ягоди для соків повинні бути достатньо зрілими. Незрілі фрукти мають слабке забарвлення, підвищену кислотність.

Перезрілі плоди погано віддають сік, який важко фільтрується і освітлюється, довго залишається каламутним.  Для отримання соку пресуванням деякі плоди, наприклад, яблука, краще подрібнити, щоб отримати більш високий вихід соку.  Слива, чорна смородина, горобина, обліпиха, журавлина, агрус, брусниця, малина погано віддають сік.  Плоди та ягоди, погано віддають сік, слід нагріти перед витяганням соку до 60-70 градусів в емальованому посуді, додавши невелику кількість води (10-13%).

При цій температурі ягоди витримати хвилин 20, після чого пресувати або пропускати через соковижималку, не охолоджуючи.  Також можна використовувати як спосіб попередньої обробки ягід подбражіванія мезги (подрібненої маси ягід). Це не тільки збільшує вихід соку, але і покращує його якість.  Для подбражіванія до подрібненим плодам (в емальованому посуді або бачку) додати 8-10% кип'яченої і охолодженої води і розведення дріжджів, перемішати, закрити марлею і кришкою, залишити при кімнатній температурі на добу. За цей час повинні з'явиться перші ознаки бродіння.

Коли мезга підніметься на поверхню, її потрібно перемішати, намагаючись рівномірно розподілити в рідині.  Через 48-60 годин мезгу віджати для отримання соку. Отриманий сік пастеризувати.

Для цього його підігріти в емальованій каструлі до 80-85 градусів і гарячим розлити в добре вимиті, ошпарені окропом скляні банки.  Закрити кришками і пастеризувати 15-20 хвилин при температурі 85 градусів. Потім у великі скляні бутлі (10-25 л) залити необхідну кількість плодово-ягідного соку, туди ж залити воду, засипати цукровий пісок, влити розведення дріжджів.  Все ретельно перемішати до повного розчинення цукру. Бутель слід заповнювати на 75-80% обсягу щоб уникнути переливу при бродінні.

Потім бутель закрити саморобної пробкою з вати, загорнутої в марлю, щоб вуглекислота, отримана при бродінні, могла вільно виходити з бутля.  Бутель слід обернути папером, щоб бродіння проходило при затемненні. Бажана температура 17-20 градусів.

Через 30-40 днів бродіння закінчується, припиняється виділення бульбашок вуглекислого газу і сброженное сусло починає висвітлюватися.

  


krups Xn2501 Pu Nespresso . Скидки!


© Copyright vinogradnik.ks.ua
Про виноград, сорти винограду й його корисних властивостях.